Få fokus på irriterende ting i firmaet

kvinder for indflydelse

Få fokus på irriterende ting i firmaet

faktorer i den gode virksomhed

Når man har egen virksomhed, så er der rigtig mange interessante og spændende faktorer, som man skal forholde sig til. Nogle syntes faktisk det er det vigtigste!
Uanset om du har et enkeltmandsfirma, et ApS eller et aktieselskab, så læs med her!

Den følgende oversigt over tematikker kan du bruge på den måde du helst vil. Men gør dig selv en tjeneste at anvende den!

Bogføring, revisorer og ubetalte regninger

Det kan være et rent helvede, at rode rundt i de økonomiske dokumenter. Her kan man finde kunder, der absolut ikke har betalt deres fakturaer til jer, og så står du og vurderer: Er det her noget med at skrue bissen på og sige noget med inkasso, hvordan er det nu med inkassovarsel og er det meget lettere bare at finde et inkassofirma. Det er typisk ikke i hverdagene du ser det her, men når du knokler med momsregnskab og årsregnskab. Her er det afgørende at have en anbefalelsesværdig bogholder eller en udmærket revisorvirksomhed. Revision af regnskaber og arbejde med regnskab er for mange firmaer absolut ikke noget man ser frem til. Men regnskabet skal udføres, og det er yderligere en af de vigtige elementer i dit firma, som man bør relatere sig til.

God stemning blandt dine medarbejdere

Noget af det vigitigste der skaber dit firma, det er dine ansatte. Hvis du ikke har skarpe medarbejdere, så har du ikke en anbefalelsesværdig firma. Der er en stor del metoder til, at udvikle et dejligt sted at være og gøre dine medarbejdere veltilfredse. Det er både noget der er tilfredsstillende for din velvære som ejer af virksomheden, men også godt for det kontante overskud i virksomheden. Tilfredse medarbejdere er ofte villige til at gøre rigtig meget for at danne et godt resultat for dig.
Meget vigtig er den tone og adfærd, som du har i relation til de andre i virksomheden! Hvordan taler man til dine ansatte, hører du efter hvad de siger og griner man af deres humoristiske indslag . Det er helt afgørende specielt i flade organisationer, at der er en udmærket og rar måde som vi taler til hinanden på.
Et andet sted du kan sætte ind på ved arbejdsmiljø er gode materielle arbejdsvilkår. Hvis man har ansat folk udendørs, så sørg for godt tøj til koldt og varmt vejr og solide beskyttelsesko hvis man er på en risikofyldt arbejdsplads. Såfremt man har ansatte på kontor, så kan ting som design kontorstole og et lækkert lille hæve sænkebord. Det kan også været lækkert udførte lamper og andet indendørs kunst, og luksuriøse kaffemaskiner som Delonghi Magnifica S eller noget i den stil!

Uden samarbejdspartnere så er dit foretagende ikke meget værd

Typisk så har vi firmaer en tilbøjelighed til at tænke samarbejdspartnere som alt for meget firmaer og alt for lidt som faktiske mennesker. Såfremt vi begynder at bearbejde dem lidt mere som mennesker, så kan det få stor betydning for din virksomheds prioritering i deres univers. Så snart det bliver køligt udenfor og du ved din programmørs søn lige er fyldt 1 år, så sender man selvfølgelig en sengehimmel der kan skabe hygge og tryghed for den lille, som man har købt gennem en af de andre firmaer, som du arbejder sammen med!.

Netværk

Netværket er noget af det vigtigste man har af interne ressourcer! Uagtet om man arbejder som el-installatør, marketing ekspert eller noget helt andet, så er det utrolig vigtigt at have gode forhold til andre fagpersoner. Små faktorer kan gøre store forskelle! At give et godt råd om søgeordsanalyse eller give en fin lille gave som for eksempel en adventskalender til voksne ved juletid! Det kan være altafgørende for dine forhold i netværket!

Prøv at bruge listen her til at få nogle bedre interne nøgle målsætninger!