Det gode råd: Bevæg dig nu og forebyg rygsmerter senere

Tips og tricks mod ondt i ryggen

Smerter i ryggen, stiv ryg eller “bare” en tendens – her kan du få mere data: I denne tekst får du råd til hvordan du nogle gange ville kunne omgå rygsmerter. Dette er ikke en akademisk eller videnskabeligt funderet artikel, men snarere husråd og udtryk for god snusfornuft. Så brug ikke disse råd som en evidens undersøgelse, men som råd du eventuelt kan bruge til dagligt!

Rygsmerter nej tak – her er der tips

De følgende forslag kan være en god ide at gøre ved smerter:

  • Bevæg dig mere normalt i din fritid
  • Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for alle os der har kontorarbejde så kan hæve sænkeborde være en virkelig stor hjælper til at bevæge sig mere (hvis du vil vide mere om hævesænkebord kan du se mere her i den store guide til hæve sænkeborde)
  • Træn dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  • Styrk din mave – det kan du læse blandt andet læse om her hos Aktiv Træning
  • Træn din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Læs mere om de rigtige bækkenbundsøvelser her
  • Løft ordentlig med din ryg – Det kan du læse mere om her hos BFA
  • Lav muskelpumpeøvelser – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her: venepumpeoevelser.dk)
  • Bevæg dig mens du sidder ned læs mere her hos DR og ergonomisk-kontorstol.dk – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem her

En stiv ryg – så er det nu du skal igang

Når du oplever stiv ryg, så er det et tegn på der er rygsmerter på vej. Så det er et vink med en vognstang, hvis du er ved at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og udfører ovenstående øvelser. Så vil du på den måde kunne slippe for at få ondt i ryggen
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Det er altid bedst at spørge en gang for meget! De her fagpersoner har en uddannelse i at hjælpemed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Vi anbefaler i øvrigt du også tager et kig på følgende sider:

kvinderforindflydelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *